Talking MATER se întoarce! De data aceasta în format online.
Abordăm un subiect la care mulți dintre noi ne gândim tot mai des – care este viitorul designului în contextul pandemiei? Cum ne adaptăm schimbărilor, ce priorități și strategii abordăm într-un context în care industriile creative sunt puternic impactate?
Trebuie să facem următorul pas, spre reconversie nu doar la nivelul limbajului expresiv, ci la o analiză mai profundă a stilului nostru de viață.

Câteva cuvinte despre invitați:

Bartha Biborka / Kronospan

Arhitect și ambasador Kronospan Romania, Bibi ne va povesti despre tendințe eclectice în arhitectură și design de mobilier. Discutăm despre reinterpretarea și reintegrarea designului în fluxul vieții cotidiene, prin design de obiect eficient, multifuncțional și modular. Proiecte realizate în perioada martie-noiembrie 2020 ar putea fi calea de urmat pentru design în următoarea perioadă și vor fi mai valoroase ca niciodată!

Echipa Prototip Studio / Bogdan Goția, Ioana Goția-Ciurea și Mihai Veg

Vor împărtăși cu noi provocările acestui an și modul în care, ca arhitecți și designeri de produs, dezvoltă proiecte noi. Subiecte la care ne vom gândi împreună sunt:
cum se schimbă continuu modul de lucru și cum ne putem imagina viitorul

Andreea Bucuroaia / Breasla creativă

Arhitect de interior și designer de mobilier, Andreea ne va vorbi despre design economic, despre cum putem veni în întâmpinarea unor proiecte cu buget restrâns și cum se pot implica studenții în acest proces. Ne va povesti și despre misiunea grupului „Breasla creativă” și cum să îți înființezi o firmă.

Florin Cobuz / Nod makerspace

CEO @Nod makerspace, Florin ne va povesti despre proiectele comunității de makeri, despre produse de succes și inițiative de impact. Împreună cu o parte din echipa Nod, Florin a fost implicat și în proiectul Viziere.ro – viziere gratuite pentru cadre medicale, unde comunitatea de makeri s-a mobilizat pentru a-i ajuta pe cei din prima linie în lupta cu COVID-19.

Evenimentul se adresează tinerilor designeri, arhitecți, arhitecți de interior, studenților la facultățile de profil și nu numai.
Formatul evenimentului:
• O scurtă introducere a invitaților și a temei
• Prezentare 1 – 30′
• Prezentare 2 – 30’
• Prezentare 3 – 30’
• Prezentare 4 – 30’
• Q&A
Accesul este gratuit. Evenimentul se va desfășura online, pe Zoom. Tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi aici https://docs.google.com/…/1FAIpQLScDPDMM9b0…/viewform…
Prezentările vor fi în română.
▼△▼△▼△▼△▼△▼△▼
Talking Mater este un eveniment în serie, creat de MATER împreună cu parteneri și colaboratori. Prin acest eveniment, punem în lumină practici, profesioniști și informații utile referitoare la materiale, punerea în practică a materialelor, provocări la punerea în operă, proiecte concrete, realizate, overall experiența altor profesioniști pe temele respective.
▼△▼△▼△▼△▼△▼△▼

Proiect susținut de 

Ordinul Arhitecților din România , prin Timbrul de Arhitectură.